reede, 20. august 2010

Repliik

Et kui kellelgi tundub, et olen produktiivseks hakanud, siis on see teatav eksitus. Saladus on selles, et mul on puhkus ja seda sorti puhkus, kus on aega kogu aeg raamatut lugeda. Kui minult küsida, siis kõige ideaalsemat sorti puhkus üldse. Lähed hommikul kohvitassiga aeda õunapuu alla, võtad raamatu ja loed, kuni lõunaaeg käes. Enne puhkust oli jälle hästi palju tööd, mis paradoksaalsel kombel tekitas sama tulemuse. Sest pärast tööd koju jõudes ei jaksanud tõesti enam mitte midagi teha. Raamatut jaksan ma aga alati lugeda ja nii neid siin viimasel ajal on kogunenud. Püüan jõudumööda mõtteid sisse toksida, kuid tunnen, et minu kirjutamise pool jääb küll lugemise omale alla.

Vaatasin, et mul on siin rõõmsalt kõrvuti Pratchett ja Gaiman, Tõnu Õnnepalu luule ja ettevõtja käsiraamat. Nüüd lisandusid veel loomaaia- ja loomajutud. Ju ma siis olengi kõigesööja. Tegelikult meeldiks mulle muidugi öelda, et olen selline mitmepalgeline ja erinevate huvidega inimene. Sellepärast mul polegi selliseid sõpru, kes minuga kõiki minu vaimustusi jagaks. Kes see veel jaksaks :)

11 kommentaari:

  1. Oh, tahaks ka puhata ja lugeda...
    Tahaks facebookile sarnaselt "like" panna sellele Su jutule :)
    Ise loen kuidagi eriti vähe viimasel ajal, lihtsalt pole aega, rääkimata loetust kirjutamisest... mitu head raamatut on pooleli ja kõik nad kisuvad lugema, aga kui hetk tekib, siis arvuti taha ja ikka töö, töö, töö...

    Väike soovitus, kui sa juba hoos oled - Anna Gavalda viimane lugu, Näpatud tunnid, on selline pooleteisetunni pikkune pisike mõnus eluline ja armas lugemine! Niipalju sain mahti eelmine nädal...

    VastaKustuta
  2. Roland Gööck, Tee - oh, mis see veel on?

    VastaKustuta
  3. Roland Gööck, Tee on raamat teekultuurist ja -ajaloost koos mõningate retseptidega. http://apollo.ee/product.php/0205367

    VastaKustuta
  4. Minagi neelan raamatuid viimasel ajal. Imeline puhkus! Raamatud ja koduaed ja kohvitass... Kui lugemisest isu otsas - askeldan aias; ja siis loen jälle edasi :)
    Minu augustikuu loetud raamatud: Aili Paju "Minu Ülikool" (2010); Lennart Meri "Hõbevalge (1976); Ustav Mikelsaar "Ohver" (1977) (see oli väikeseks vahepalaks võetud, sest selles olla A.Paju yheks prototyybiks olnud...); Lennart Meri "Hõbevalgem" (1984); nyyd alustasin Enn Haabsaar "Soome-ugri saamine" (2009). Järjekorras on Keeleteaduse alused (jäi augusti alguses pooleli) jms ugri-mugri...
    vat miskipärast nn klassikaline ilukirjandus ei tõmba viimasel ajal. Ma vist profilugeja :D - vajan suuremat koormust = tihkemat teksti.
    Igatahes - LUGEMISAASTA JÄTKU KÕIGILE BUKAHOOLIKUTELE !

    VastaKustuta
  5. noh, lugeda võib lugemisaastatagi, olen tagasihoidlikult arvanud.

    VastaKustuta
  6. ah, ja blogi uus välimus on pisut harjumatu ja huvitav, päris hea viis ruumi kokku hoida.

    VastaKustuta
  7. Lugemisaasta on minu jaoks selline riigi tasemel tegemine, umbes nagu abielu registreerimine. Et keegi kuskil kõrgel on ära otsustanud, kuidas midagi käima peab. Mitte et mul midagi lugemisaasta või abielu vastu on, aga mina ei pea oma elu kummagi järgi seadma. Kui tahan, loen, kui ei taha, ei loe ja mingi lugemisaasta siinkohal mind ei sega.

    Blogi uue välimusega hakkan ise ka tasapisi harjuma. Näitab selgelt, et mul ikka liiga palju vaba aega praegu käes on :)

    VastaKustuta
  8. oh! vabandan oma kohatu rõõmuhõiske pärast :( kyllap see mu vähesest lugemusest...

    VastaKustuta
  9. Vabandada pole tarvis. Selline ongi eluterve arutelu :) Tegelikult on minul iga aasta lugemisaasta, nii et tänan heade soovide eest.

    VastaKustuta
  10. CAPS LOCK bloginimi on pisut agressiivne...

    VastaKustuta
  11. Nimi oli enne ka päises trükitähtedega. Praegune kujundus aga seda automaatselt ei tee :(

    VastaKustuta