laupäev, 13. veebruar 2016

Liis Klaar "Mulgivanaema meekook"

"Mulgivanaema meekook" on üks väga ilus raamat (kujundaja Kadi Pajupuu). Kas ma olen juba öelnud, et ma armastan ilusaid raamatuid? Liis Klaar on kirja pannud loo oma suguvõsa käekäigust 20. sajandil. Teksti osa on suhteliselt napp, peatutud on kõige olulisemal, ehk ei tule karta pikki heietusi elumurede teemal. Samas on autori enda elukäik olnud väga huvitav - sündinud 1938. aastal, tegi ta koos vanematega läbi põgenemise üle mere, kus nende laev torpeedotabamuse sai, kuid siiski veepinnale jäi. Järgnes elu Saksamaa põgenikelaagris läbi lapse silmade, hiljem kolimine Rootsi, abiellumine ja elu maailma eri paigus ning lõpuks kolimine Eestisse.

Lisaks on palju fotosid perekonnaalbumitest. Kogu loo taustaks on autori mulgivanaema toiduretseptid, mille too oma peene käekirjaga kunagi kaustikusse kirja pannud. Ehk siit leate autentseid retsepte - meekoogi, mulgi korbi, aleksandrikoogi, hapukapsasupi, mulgi pudru, kringli, pasha, kilupirukate ja kreeka pähkli koogi tegemiseks. See meekook on mul igal juhul tegemist ootavate asjade nimekirjas.

Hiljem: Nüüdseks on meekook tehtud. Soovitan teistelegi.


Teised kirjutavad:

1 kommentaar:

  1. Hilinenud kommentaar:Aitäh ilusa pildi eest.Meie peres lõigati see plaadikook väikesteks neljakandilisteks tükkideks ja hakitud mandlid ja pärlsuhkur olid kaunistuseks.
    Teadmiseks: tänaseks on ilmunud raamatu kordustrükk!

    VastaKustuta