reede, 12. veebruar 2010

Lugege Lugu!

Ilmus raamatuajakirja Lugu teine number. Ka selles osas on juttu tervest hulgast raamatutest, paar intervjuud - Kristiina Ehini ja Imbi Paju ja Mati Sirkliga ja mõnedega veel. Apollo eelmise aasta edetabelid, mullused parimad krimkad, artikkel reisiraamatutest.

Poole lugemise pealt tuli tahtmine minna kohe raamatupoodi ja osta mitu uut raamatut. Mis tähendab, et täishinnaga. Mida ma teen väga harva. Justin Petrone "Minu Eesti", mis on raamatukogus kogu aeg välja laenatud ja mul ei ole jaksu selle vabanemist seal pidevalt jälgida. Siis Leonie Swanni lambakrimka. Ega kriitikuid ei saa alati usaldada, aga seekord olen kindel, et Jaan Martinsoni soovitatud teos mulle väga meeldiks. Ja veel Loomingu Raamatukogus ilmunud Pascal Quignardi "Ekslevad varjud". Vot just nii sisendusjõuline see ajakiri ongi.

Raamatublogijatest kirjutaval leheküljel räägib Lugu, et filmiblogide pidajad saavad juba filmifestivalidele priipääsmeid ja pressikaarte ja küsib, et huvitav, kuidas on lood raamatublogijatega. Siinkohal saan vastata, et kuidagi ei ole. Leian, et nii ongi palju parem. Mulle tundub, et kui mulle antakse tasuta raamat ja vastutasuks pean seda arvustama, siis see pärsiks mu mõtlemisvõimet kohe kõvasti. Et siis oleks see nagu töö või nii. Juba muuhulgas poetatud repliik "kõik loevad sinu blogi" lõi mul mõneks ajaks pinna kõikuma. Noh, tekkis selline tunne, et nüüd peaks midagi teistmoodi - paremini - tegema. Õnneks läks see tunne ruttu üle :) Aga tegelikult ei oleks mul selle vastu mitte kui midagi, kui kirjastus mulle Petrone "Minu Eesti" saadaks:)

Lõpetuseks ei saa kuidagi märkimata jätta, et Kristiina Ehin on kaanepildi peal tõeliselt ilus!

Disclaimer: Ei, Apollo ei maksnud mulle selle postituse eest. (Kui minu arvamuse küsimine ja selle ajakirjas äratrükkimine just altkäemaksuna arvesse ei lähe.)

7 kommentaari:

  1. parem oleks äkki lugeda trükieelseid poognaid? poes nägin seda ajakirja, aga ei hakanud lugema, blogijatest igati toredad pildid.

    heh, kuskil jäi ka silma, et lambalugu võiks loetav olla, peab üle tsekkama võimalusel.

    uh, ja täna sai alustatud hargla reisuraamatuga, esimesed 5 peatükki ikka väga teretulnud huumor olnud, m-m-m-mõnus.

    VastaKustuta
  2. Ma tõsiselt soovitan Petrone raamatut. Ma naerisn ikka päris mitmes kohas lihtsalt südamest.Super raamat , mida loeks veel ja veel.

    VastaKustuta
  3. Mulle hakkas tunduma, et seda huumorit on seal Hargla raamatus liiga kontsentreeritult isegi. Näed, ma kah esimesest viiest peatükist kaugemale pole veel jõudnud :) Kerge hirm on, et kui samamoodi jätkub, muutub tüütavaks.

    VastaKustuta
  4. Vist selline huumorivaegus, et kõik kulub ära.
    Ei saa midagi parata, aga Imbi on hea nimi.

    VastaKustuta
  5. Quignard'i võiksin ma Sulle ära anda. On mul võimalik see Tartus kuhugi jätta või annad aadressi ja panen posti? Hea meelega annaksin:)

    Sehkendaja

    VastaKustuta
  6. Ahhaa, selline tähelepanek, et see lambakrimka on sel nädalal Vikerraadios järjejutuks (11.30 ja 22.30).
    No kindlasti ka järelkuulatav ja allatõmmatav jne.

    VastaKustuta
  7. Tänan vihje eest, aga mul lambakrimka juba läbi ja raamatukokku tagasigi viidud :)

    VastaKustuta