neljapäev, 9. jaanuar 2014

Neil Gaiman "A Calendar of Tales"

A Calendar of Tales on üks tõeliselt interaktiivne projekt, kus lugejate ja autori vahel käis pidev kommunikatsioon. See käis nii, et Neil Gaiman küsis Twitteris küsimuse iga kalendrikuu kohta ja valis siis fännide vastuste hulgast ühe, mille ta loo kirjutamiseks aluseks võttis. Kokku on kaksteist lugu - üks iga kuu kohta. Valmis tekstide põhjal joonistasid lugejad omakorda illustratsioonid. Seejärel luges Gaiman lood ise linti ja palus kuulajatel nende põhjal midagi kas filmida või animeerida. Hulga piltide ja videote hulgast valiti välja kõige sobilikumad. Kõik see kokku on interaktiivne veebiteos, kus segunevad paljude inimeste fantaasiad. Ma ei saa isegi öelda raamat, sest raamat on minu jaoks ikkagi pigem tekstikogumik, mitte selline klikitav/kuulatav/vaadatav veebileht.

Kalendrijutud on üsna erinevad, ühendavaks jooneks muidugi Gaimani vohav fantaasia. Esindatud on kõiksugused žanrid. Soovitan kuulata, jutud on lühikesed ja Gaiman loeb suurepäraselt. Väga selge diktsiooniga ja kõik rõhud on õigel kohal. Minu lemmik oli Oktoobri lugu. See oli lihtsalt nii soe ja ilus.

@neilhimself asked: “What mythical creature would you like to meet in October? (and why?)”
@elainelowe replied: “A djinn. Not to make a wish. But for the very best advice on how to be happy w/ what you already have.”

Blackberry algatusel tehtud projekti kohta näeb pikemalt siit.
Raamatut saab lugeda/kuulata/vaadata/alla laadida siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar