pühapäev, 11. mai 2008

Käisin poes vol 2

Vaatan seda raamatukuhja siin laua peal ja tekib taas tunne, et ma ikka ei ole päris normaalne inimene. Loen üle - tänane saak on 13 uut raamatut! Lisaks kolm EPL romaaniklassika sarja raamatut, mida pole veel riiulisse jõudnud panna ja kolm kokaraamatut, mis Amazonist paar päeva tagasi kohale jõudsid. Kokku 19 uut raamatut.

Kirjastustel tuleks keelata oma raamatutele sooduskampaaniate tegemine. Või vähemasti peaks nad seda tegema niimoodi salaja, et mina sellest midagi ei kuuleks. Kuigi ega sellest nüüd eriti palju abi ei ole. Need 13 raamatut, mille täna koju tõin, leidsin Apollo kodulehel surfamise tagajärjel.

Peab ütlema, et meie raamatupoodide otsingusüsteemid on absoluutselt ajast ja arust. Kui teose nime või autorit ei tea, siis on otsimine vägagi raskendatud. Rohkem kui ühe kriteeriumi järgi ei lase otsida ei Apollo ega Rahva Raamatu kodulehed. Kuigi inimeste eksitamiseks on neil selline võimalus sinna loodud. Apollo on vist sellest aru saanud ja ühe pisikese edasiarenduse teinud - nüüd on võimalik raamatuid järjestada hinna alusel. Niisiis veetsin mõnusa tunnikese Apollo kodulehel odavaid raamatuid sirvides. Ja teise tunnikese päris poes neid riiulitelt otsides. Tulemus on nüüd siin laua peal.

Tammerraamatul on väga ilusa kujundusega sari Klassik. Kuna mul üks selline juba kodus oli, siis ei tundnud ma mingeid süümepiinu veel kolm juurde osta - Longose "Daphnis ja Chloe", Lermontovi "Meie aja kangelane" ja Dumas´ "Kameeliadaam", kõik kokku 140 krooni. Lisaks suurendasin oma Eesti Raamatu veel kaunima kujundusega "Klassikaliste lugude" sarja Hoffmanni raamatukesega "Uneliivamees. Tõotus". Pegasuse allahindluselt jäi eelmine kord saamata Agnès Desarthe "Head kavatsused". Siis veel kolm 9-kroonist raamatukest sarjast "Sellised nad on..." ning "Eesti rahvusköök" ja Toivo Niibergi "Umbrohud tüliks ja toiduks". Ülejäänud ostud lähevad emale kingituseks. Noh, keskmiselt tuli ühe raamatu hinnaks 35 krooni, selle elame ju üle?:)

Amazonist saabunud raamatutest kirjutan järgmine kord, kui olen need läbi töötanud :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar