esmaspäev, 17. veebruar 2020

Annika Lõhmus “Passist reispassini”

Annika Lõhmuse “Passist reispassini” on tõeliselt praktiline reisiabiline. Annika Lõhmus on laulja Eesti Filharmoonia Kammerkooris, mis on üks enamreisivaid kollektiive Eestis. Seetõttu on temal ja ta kolleegidel varuks suur hulk praktilisi nõuandeid ja tähelepanekuid, kuidas üht reisi mugavamaks ja sujuvamaks muuta.

Siin on nõuandeid reisivale vanemale, soovitusi, kuidas valida kohvrit, mida teha enne reisi, kuidas pakkida. Nippe, mis aitavad vähema närvikuluga lennujaamades ja lennukites hakkama saada. Soovitusi, kuidas käituda võõras kultuuris, kuidas mitte ära eksida, milliseid rakendusi kasutada ja kuidas toime tulla erinevate veevärgisüsteemidega.

Autor ütleb, et eelkõige on see käsiraamat mõeldud nn "tsiviliseeritud tavareisijale", aga kui sa arvad, et oled juba niigi palju reisinud ja tead kõike täpselt, siis sellest raamatust võid ikkagi leida mõne nipi, mida sa varem ei teadnud.

Asjalikku teksti toovad vaheldust toredad ja humoorikad vahepalad muusikute reisiseiklustest ja äpardustest. Kasvõi selline tore soovitus: kui reisid väga tihti, siis selgita vahel ikka lastele, mis tööd sa tegelikult teed. Muidu võib juhtuda nii nagu ühel lauljal, kelle väike poeg rääkis lasteaias, et tema isa töötab lennujaamas.

Teised kirjutavad:
Lugemispäevik
Brixie blogi

2 kommentaari:

  1. Tsiviliseeritud tavareisija, milline see veel on? Kas peate sõjapõgenikke , keda on rohkem kui majanduspõgenikke, peate barbaarseiks? https://www.facebook.com/groups/2231896487049802/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Selline oli autori määratlus. Olen kindel, et ta ei pidanud sellega silmas midagi poliitilist. Eestlased ju ometi ei põgene millegi eest? Enamasti nad reisivad töö või puhkuse pärast. Just nemad ongi sihtrühm.
      Ja teie järeldus on küll väga kaugeleulatuv, et mitte öelda demagoogiline. Lugege parem raamatut, saate täpsemalt aru, kelle see raamat mõeldud on.

      Kustuta