esmaspäev, 22. märts 2010

Eric Gurney "Kuidas elada kavala kassiga"

Eric Gurney "Kuidas elada kavala kassiga". Selline mõttetu raamat. Tahab olla hirmus vaimukas, kuid muutub hoopis tüütuks. Aga ehk 1995. aastal, kui teos ilmus, oli selline stiil veel uudne ja põnev. Praeguseks enam ei ole.

Kui ta vähemasti nende vaimukuste kaudu mingeid teadmisi kasside kohta jagaks, kuid ei midagi uut.

Teised kirjutavad:
Industrial Snowflake

2 kommentaari:

  1. Tore, et Te tunnete lugemise vastu huvi, aga väike märkus - enne raamatu arvustamist tutvuge selle kirjutamise aastaga. E. Gurney raamat on küll ilmunud eesti keeles 1995. aastal, aga kirjutatud USA-s 1962-l. Nii et selle naljade teatav lamedus on selgitatav sellega, et omal ajal ta USA kaunis pietistlikku konteksti passis. Ja miks, taevas hoia, Te huumoriraamatust püüate kassikasvatamisnippe otsida? Sama viljakas tegu nagu seente välimäärajast anekdoote otsida.

    VastaKustuta
  2. Tänan märkuse eest. Tõlkes originaali ilmumise kuupäeva märgitud ei olnud ja ma ei pidanud seda raamatut nii oluliseks, et seda kusagilt otsima hakata. Kui raamatust oodatut ei leia, siis pole ju patt soovida sealt midagigi leida, mis selle lugemist õigustaks?

    Aga pean veel täpsustama, et ma ei tegele siin raamatute arvustamisega. Nagu päisest lugeda võib, on tegemist lugemispäevikuga, mis tähendab, et panen kirja oma sügavalt isiklikud arvamised loetust.

    VastaKustuta