laupäev, 4. jaanuar 2014

Piret Mäeniit "Aleksei Turovski ja teised loomad"

Ütleme nii, et ma loen Aleksei Turovski kirjutatud raamatuid ilma pikemalt mõtlemata. Nii nagu olen lugenud kõiki Gerald Durrelli raamatuid. "Aleksei Turovski ja teised loomad" on natuke eriline, sest selle on kirjutanud Piret Mäeniit ja see peaks olema elulooraamat. Alguses natuke ongi. Saame ülevaate Turovski perekonnast, tema vanemaid ja teda ennast mõjutanud isikutest, maailmast, milles nad elasid. Tore oli leida, et ka minu perekonnal on ühe raamatus nimetatud isiku kaudu Turovski perekonnaga seos.

Üpris põhjalikult on juttu Turovski õpingutest ja sellest, kuidas ta on jõudnud just sinna, kuhu ta on jõudnud. Ohtrate nimedega vürtsitatult. Aga niipea, kui loomad sisse tulevad, läheb kohe käest ära. Siis on juttu rohkem nendest kui Turovskist endast. Viimane pikk peatükk aga räägib hoopis Madagaskarist.

Kokkuvõttes on tegu hästi tasakaalustatud raamatuga. Kujundusega on vaeva nähtud ja see on raamatut lehitsedes väga ilus, aga kipub vahel lugemist segama - must kaldkirjas tekst tumehallil taustal ei ole just üleliia loetav kooslus. Samas fotod ja Turovski enda joonistused on väga kenasti tekstiga kokku sobitatud.

Teised kirjutavad:
Arno Oja, Sirp
Jaan Martinson, Postimehe raamatublogi
Lugemik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar