esmaspäev, 23. aprill 2018

Kümme aastat

23. aprillil 2008 ilmus siia lehele kõige esimene postitus. Nii et Bukahooliku blogi sai täna 10 aastaseks!

Selle aja jooksul olen kirjutanud 438 postitust. Aga lugenud 770 raamatut. Ise ka ei usu.

Need on olnud toredad aastad, kus ma olen just seoses raamatutest kirjutamisega ennast arendanud mitte ainult selles vallas, kuidas paremini raamatutest kirjutada, vaid ka selles, kuidas ja mida üldse lugeda.

Kõige suurem mõju on siin olnud teistel blogijatel, kelle kirjutisi ma lugema hakkasin ja eelkõige avastasin selle kaudu omale eesti kirjanduse.

Eks siin on olnud nii tõuse kui mõõnu, sest ütlen ausalt, lugemine läheb palju kergemalt kui kirjutamine.

Nii tähtsa päeva puhul tahan oma lugejaid tänada, et olete ikka minu kaootilise graafiku ja eklektilise lugemismaitsega kaasas olnud. Olen siin varem paar korda kirjutanud, et alustasin seda lugemispäevikut ennekõike iseenda jaoks mälupikenduseks. Aga on väga tore, et minu mõtted ka teistele inimestele korda lähevad. Sest nii väga tahaks oma vaimustust mõnest heast raamatust ka teistega jagada. Ei taha ju head elamust ainult omale hoida.

Mul on lausa kolm raamatut, mille tahan oma lugejatele edasi anda. Kaks neist on isiklikust raamatukogust: Neil Gaimani autogrammiga "The View from the Cheap Seats" ja Hendrik Groeni "Kuniks elu. Uus Salapäevik. Hendrik Groen, 85 aastat vana". Kolmanda raamatu pakub lahkelt Bukahooliku hea sõber Rahva Raamat ja lubab lausa ise omale sobiva raamatu valida. Valida saab järgmiste raamatute vahel.

Kui sa tahad raamatut saada, kirjuta palun kas siia kommentaaridesse:
1. Miks sina raamatuid loed?
2. Miks sa külastad raamatublogisid?
3. Millist raamatut sa soovid.

Raamatud loosin välja nädala pärast, 30. aprillil.

Panen oma vastused ka kirja:
1. Loen selleks, et õppida tundma uusi asju, kohti ja inimesi, aga eelkõige pääsen raamatuga teise maailma. Tõnu Õnnepalu ütles "Harjutustes", et reisida pole vaja, piisab täiesti lugemisest. Mina tahan neid muid maailmu ka oma silmaga näha, aga kui see võimalik ei ole, näiteks fantaasiakirjanduse puhul, siis raamatu abiga saab seal ära käia küll.
2. Väga põnev on lugeda, mida teised on arvanud raamatutest, mida lugenud olen. Tihti leiavad teised üles asju, mida ise tähelegi ei pannud ja niimoodi avardavad muud arvamused ka minu lugemiskogemust. Ja muidugi on seda tarvis selleks, et välja raalida need raamatud, mida lugeda. Sest raamatuid on alati rohkem kui lugeda jõuab.

Aitäh teile!

9 kommentaari:

  1. 1. Sõltuvuses raamatutest. Eelkõige, et pääseda argipäevast, tuua ellu rohkem põnevust. Kindlasti ka lõõgastuseks ja stressi vähendamiseks.
    2. Et teada saada, kas tasuks seda raamatut lugeda või ei ja avastada uusi raamatuid, mida ise pole märganud, aga mis võiks huvi pakkuda.
    3. Rahva Raamatult Tuulepistrik (paberraamat)

    VastaKustuta
  2. Müts maha. Suured õnnitlused ning jõudu ja jaksu edaspidiseks! :)

    1. Tahan näha asju võimalikult paljudest vaatenurkadest, saada uusi teadmisi ja puhata igapäevaelust.

    2. Blogidest leiab uut lugemisvara ja mõttekaaslasi. :)

    3. "The View from the Cheap Seats"

    VastaKustuta
  3. Palju õnne, Tiina! 10 on uhke number.
    (loosis ei soovi osaleda)

    VastaKustuta
  4. Palju õnne ja jaksu järgmiseks kümneks😜!!! Me kõik teame ju, et ega tõelisele raamatusõbrale on blogimine mõnikord ka paras piin 😂

    VastaKustuta
  5. Kaunist raamatu ja roosi päeva ning palju /mõttelisi/ roose raamatublogi sünnipäevaks! Kümneaastane laps on juba suur, mõistab küsida ja kosta...
    Soovib Tütarlaps linnast&Kruusatee.

    VastaKustuta
  6. 1. Mulle meeldib mitmel põhjusel raamatuid lugeda. Rännata teises maailmas, arendada silmaringi, tutvuda huvitavate tegelaskujudega ja kogeda erinevaid emotsioone jne.
    2. Raamatublogisid lugedes saan loomulikult häid soovitusi. Eriti meeldib siis neid lugeda, kui nendes arvustatakse raamatut, mida olen ka ise lugenud.
    3. Oleksin huvitatud Neil Gaimani autogrammiga "The View from the Cheap Seats" raamatust.

    Soovin samamoodi jõudu ja jaksu edaspidiseks blogi pidamiseks :)

    VastaKustuta
  7. 1. Hetkel on küll rohkem tsundoku-sündroom, aga armastan raamatuid lugeda, sest noh, armastan. :-)
    2. Kuna raamatuid on palju, siis soovitused aitavad leida neid, mis enda tavaradadelt kõrvale jäävad.
    3. Neil Gaiman või vabavalik (mind on tabanud ootamatu otsustusvõimetus).

    VastaKustuta
  8. 1. Ma loen selleks, et “põgeneda” teise maailma, kus kõik on teisiti, uus ja huvitav. Mulle meeldib leida raamatutest tarkuseteri ning need enda heaks tööle panna ja neist õppida.
    2. Raamatublogisid loen eelkõige eesmärgil leida uusi raamatuid, mida lugeda, sest neid on väga palju. Hea arvustuse puhul saan välja valida parimad, mis mulle meeldivad. Samuti on huvitav teada saada, mida teised on arvanud samast raamatust, mida ka mina olen lugenud ning milliseid uusi asju sealt avastanud, mida ma ise tähelegi pole pannud. See seab kogu raamatu uude valgusesse.
    3. Sooviksin Rahva Raamatu nimekirjast Katrin Alujevi raamatut “Elamise Kergus”

    VastaKustuta
  9. Fortuuna on rääkinud - Neil Gaimani raamatu võitis Tafkav ja Triinu P saab Katrin Alujevi “Elamise Kerguse”.

    Palun kirjutage mulle tiina [ätt] ymail.com, kuidas raamatud teile kätte saan toimetada.

    Aitäh kõigile õnnesoovijatele, eks ma nüüd võtan järgmise aastakümne sihikule.

    VastaKustuta