neljapäev, 21. aprill 2011

Käia poes või mitte käia poes? Vol 2

Miks see raamatusõltlase elu nii raske peab olema? Sain just ühe triloogia läbi ja nagu kartsin, tuleb nüüd järje-triloogia ette võtta. Sest hea triloogia oli ja tahaks teada, mis edasi saab. Õnneks on need raamatukogu väliskirjanduse osakonnas olemas. Aga niimoodi ei vähene kuidagi kodus olevate lugemata raamatute nimekiri.

Loen igal vabal hetkel, aga lugemata raamatute virn ei vähene, hoopis suureneb. Sest kogu aeg on ümberringi nii palju ahvatlusi. Igal hetkel teeb mõni pood või kirjastus sooduskampaaniat ja kuigi olen muutunud võrreldes varasemaga väga valivaks, on seda siiski liiga palju. Teen nimekirju, tõmban kõva südamega mitu raamatut maha, aga ikka jääb nii palju järele. Tean, et kodus riiulitel ja lauanurkadel kuhjuvad lugemata raamatute virnad, aga uued pakutavad on ju ometi vähemalt sama head ja väärt läbilugemist ja kodus omamist.

See on huvitav teema ja autasustatud kirjanik, ma ei tea ju eelmise sajandi Hiinast mitte midagi, need jälle aga tunnustatud Eesti autorid, kelle loominguga peaks paremini kursis olema. Hmm, seda raamatut olen juba lugenud, aga selline ajatu teema peaks kodus ikka olemas olema, ehk on tulevikus vaja teadmisi värskendada. Hea küll, selle tõmban maha, kohalikus raamatukogus olemas ja hetkel täitsa saadaval. Või ikka ei tõmba? Maksab ainult 3.20 ja nii mõnus on võtta kätte uus ja lõhnav raamat, päris oma. Nii, laps juba ammu nõuab Kingi õudukat, selle hea hinnaga raamatu võib talle ju osta, vast ikka hakkab lugema.

Varsti kolivad kõik raamatud elektroonilistesse vahenditesse, kellele neid paberraamatuid siis enam vaja on? Lapsele need vaevalt korda lähevad. Ostan sama raha eest talle parem jäätist. Ja milleks ma neid üldse loen? Teeks hoopis midagi kasulikku selle asemel.

6 kommentaari:

  1. "siin me oleme" filmis oli mingi tarkusetera, aga nüüd ei mäleta.
    kalkun ütles: "ise elame oma elu raskeks". või ei ütelnud? hmm.

    (mitte et nüüd väga tõsiselt seda mainiks.)

    VastaKustuta
  2. Kes see teine ikka elu keeruliseks elab, kui mitte ise!

    VastaKustuta
  3. Pole ammu blogisid jälginud, seega - millist triloogiat lugesid/loed? Mulle meenub esimese hooga vaid Galsworthy Forsyte´ide saaga (tunnistan, et Kaasaegne komöödia ja Peatüki lõpp on mul tänaseni lugemata)...
    Vajadus oli Vonneguti ja Kivirähki järele; Viivi Luige Varjuteater oli (on) imeline. Praegu on käsil Eesti pühapaigateema.
    Olen end praegu raamatupoodidest targu eemale hoidnud.
    E-lugeri kavatsen osta suvel. Paratamatus! Mõnda raamatut saabki praegu vaid e-raamatuna kätte. Eks mul jäi ju Õnnepalu Flandria päevik "omal ajal" ostmata, ja isegi oksjonitelt pole õnnestunud hankida (laenutada ka ei tahaks)...
    Lugemissõltuvuse kohta ütleksin mina nii, et see tunne õnnestab :)
    Seega - jätkuvat õnnestatust soovides!

    VastaKustuta
  4. Kui ma mõtlen triloogia, meenuvad esmalt fantasy-kirjanike tellised, mida enamasti kolme-, aga vahel ka kümnekaupa kirjutatakse. Seekord lugesin Robin Hobbi Farseer'ite triloogiat, mis muide oli väga hea. Ja nüüd on vaja lugeda sama autori järgmist triloogiat, kus samad tegelased figureerivad.
    Ja poes ma ikka käisin, st tellisin internetipoest, aga suutsin umbes pooled maha tõmmata - juba kahetsen. Aga mis seal ikka, ülejäänud raha eest ostan lapsele siis jäätist ;)

    VastaKustuta
  5. Farseer'ite triloogiaga on see häda, et juba on ilmunud kaks triloogiat, mis samas maailmas toimuvad, ja servapidi haakuvad ja praegu ta kirjutab veel üht, mis sellega kokku läheb (ehk siis kokku juba neljas triloogia samas maailmas).

    VastaKustuta
  6. See on jah see häda nende triloogiate ja tetraloogiate ja oktoloogiatega jne :)

    VastaKustuta